Co jíst a co dělat

Co jíst a co dělat

Základní doporučení, co se týká jídla:

1. Před jídlem si vždy umyj ruce.

2. Jez až když máš hlad, pij až když máš žízeň.

3. Jez o čtvrtinu méně, než kolik toho plánuješ sníst.

4. Před jídlem měj dostatek pohybu (strečink, chůze apod.)

5. K jídlu si vždy sedni (nestůj, nechoď).

6. Jez nejprve lehčí věci a poté těžší věci (vodu a pak polévku, polévku a pak druhé).

Začátek dne

To, co jíme ráno, je nejdůležitější (doba čištění).

Je dobré jíst po meditaci, protože naše vědomí je pak mnohem více napojeno na svůj zdroj (Světlo).

Ráno je velmi důležité se nejdříve napít vody (asi nejlepší způsob je použít horkou vodu a v ní vymačkaný citrón).

Čím déle ráno počkáme se snídaní, tím lépe (neměli bychom jíst hned poté, co vstaneme z postele).

Množství jídla

Co se množství jídla týče, platí jedno zlaté pravidlo a sice NEPŘEJÍDAT SE! Jinými slovy: Je lepší si dát trošku nezdravého jídla než hodně zdravého. Vždy si hlídej, JAKÉ MNOŽSTVÍ jídla do sebe dáváš!

Vždy bychom si měli dát na talíř jen asi 75 – 90% toho, co chceme opravdu sníst. Pokud si například chci dát 4 párky, dám si jich na talíř jen 3. Tohle je úžasná technologie, která nám pomáhá přitáhnout do našeho stravování (a našeho života vůbec) veškerou pozitivní energii.

Způsob jezení

Vždy žvýkej jídlo víc než jak si zvyklý. Při žvýkání je dobré si představovat, že každým kousnutím rozdrcujeme ego, které je v jídle ukryto. Ono to tak koneckonců i je.

Jeden z principů Kabaly zní: JEZ SVÉ PITÍ A PIJ SVÉ JÍDLO! Co to znamená? Že bychom při pití měli tekutinu doslova kousat (hned nepolykat) a při jídle žvýkat jídlo tak dlouho, dokud se nepřemění v tekutinu.

Další doporučení:

Je velmi dobré pít hodně vody (voda čistí naše tělo).

To, s kým stolujeme, je rovněž velmi důležité. Jakékoli hádky, neshody nebo i na první pohled skryté věci jako je závist nebo černé myšlenky vytvářejí velmi negativní energii, která se skrze jídlo nakonec dostane do našich těl. Pokud se dostaneme do nějaké takové to situace, je dobré si přesednout nebo odejít úplně.

Je lepší stolovat s někým než sám (při více lidech dochází k obohacení pozitivní energie, kterou můžeme přitáhnout).

Ať už ale jíme o samotě nebo spolu s několika lidmi, vždy je dobré se u jídla cítit šťastně a jídlo si náležitě užívat. Vždy bychom se měli vyvarovat jakékoli negativitě (smutku, hněvu apod.)!